Programok


Kísérő események 2019:

1. nap 2019. április 09. kedd

12:00 – 12:30 Pódium Plotter Service
14:00 – 16:00 Pódium Color management fórum

2. nap 2019. április 10. szerda

11:00 – 12:00 Pódium Élelmiszercsomagoló anyagok kockázati tényezői
12:00 – 13:30 Pódium Dekorszövetség díjkiosztó
14:00 – 15:00 Pódium Best Print Hungary díjkiosztó
15:00 – 16:00 Pódium PPH jótékonysági árverés

3. nap 2019. április 11. csütörtök

12:00 – 12:30 Pódium Plotter Service

Első nap

 – témája a nyomtatott csomagolás – ami nem egyszerűen ipari termék, hanem egyben primer információhordozó is – és minden, ami ezzel összefügg. Ennek gazdája a CSAOSZ, a Csomagolási és Anyagmozgatás Országos Szövetség.
Az első program „A csomagolás ajándék a környezet számára” címmel a csomagolás fejlődésében megfigyelhető trendekkel, kapcsolódó kutatási eredményekkel, új – elsősorban a fogyasztói csomagolásban használatos – anyagokkal, továbbá a csomagolószerek feldolgozási, nyomtatási újdonságaival kíván foglalkozni.
A 4-5 előadásból álló program arra is fel kívánja hívni a figyelmet – amire a cím is utal – hogy a csomagolás, illetve a csomagolási hulladékok környezeti hatása eltörpül a hiányos csomagolás miatt használhatatlanná vált vagy tönkrement termék – legyen az iparcikk vagy élelmiszer – környezetterhelése mellett. Fegyelmezett szelektív gyűjtésével (értsd: nem eldobálásával) pedig a csomagolási hulladékok környezeti képet romboló hatása is elkerülhető.
A szakmai nap második programját a „Hatékony csomagolási megoldások alkatrészek szállításához” címmel tervezik. E témakörben a hatékonyságot segítő csomagolási megoldások mellett a nyomon követés, és a jelölés új lehetőségeire is kitérnek.
A két szakmai program keretében jogszabályi kérdésekkel ugyan nem foglalkoznak, de környezetvédelmi termékdíj témában a CSAOSZ standon részt vevő szakértők konzultációs lehetőséget kínálnak a látogatóknak.

Második nap

kiemelt témája napjaink egyik legégetőbb és szinte kivétel nélkül mindenkit nagyon is érzékenyen érintő kérdés, a képzett szakember hiány és a szakmai utánpótlás problémaköre. Ennek gazdája a témával már egyébként is nagyon intenzíven foglalkozó Nyomda és Papíripari Szövetség, amely nyilvános oktatási kerekasztalt is rendez a PPFest keretében.

Harmadik nap

programját a Papír- és Nyomdaipari Műszaki Egyesület tölti meg elsődlegesen műszaki/technológiai tartalmú szakmai programokkal. Ezekhez kapcsolódnak illetve ezeket egészítik ki a partnerszervezetek (pl. a Szita-szövetség úgy is, mint a FESPA magyar képviselete, vagy a Dekorszövetség) által szervezett pódium programok.
A fesztiválprogram legrangosabb eseménye most is a Best Print Hungary termékverseny eredményhirdetése és díjkiosztója lesz. A 2016-ban nyomdai technológiákkal gyártott termékek 8 kategóriában indulhattak és a február 28./március 1. zajló zsűrizés eredményét a kiállítás második napján délután ismerhetik mg a pályázók és a széles szakmai közönség az expo pódiumon.
A szakmai szervezetek a teljes programot a nyitásig folyamatosan frissítik.
A SZAKKIÁLLÍTÁSOKKAL EGY TÉRBEN, AZ EXPO PÓDIUMOM MEGRENDEZÉSRE KERÜLŐ FENTI PROGRAMOK A KIÁLLÍTÁSI BELÉPŐVEL DÍJMENTESEN LÁTOGATHATÓK!